Hem Forum Larm Hemlarm

Hemlarm

Hem Forum Larm Hemlarm

Detta ämne innehåller 29 svar, har 23 deltagare, och uppdaterades senast av  Anonym 1 år, 7 månader sedan.

 • Författare
  Inlägg
 • #668

  frost
  Medlem

  Hej,

  En fråga till er alla.

  Vilket hemlarm är det bästa och vad tycker ni om de priser som finns på marknaden idag. Oavsett om ni jobbar på någon av de ledande bevakningsföretagen.

 • #669

  vakt88456
  Medlem

  Det bästa ”hemma”larmet är lite svårt att plocka ut!

  Men Securitas Direct´s hemma larm (trådbundet) är nog de larm som är mest prisvärt samt driftsäkert…
  Men vill man lägga ut mycket pengar på sitt hemma larm finns det andra mycket driftsäkra alternativ!

  Men jag hade valt ett hemmalarm från något av de större bolagen….typ sec…alt falck.
  Har för mig att både Falck o Securitas har fria ryck till hemmalarmen, dvs de ingår i månadskostnaden….

 • #670

  Jyoggi
  Forumledare

  Falck tar 2995:- för installation och första månadshyra för sitt hemlarm. Det finns både som trådlöst och trådbundet.
  Vill man ha fria utryckningar (yttre) kostar det sedan 199:- i månaden (annars 149:-).
  Vill man bygga ut med fler detektorer så kostar enbart installationen. Ingen höjd månadsavgift

  Securitas Aroundio tar 2980:- för installation, och 225:- månad för kostandsfria utryckningar med en yttre koll. Vill man bygga ut kostar dels installationen och sedan ytterligare 15:- i månaden per enhet.
  Till detta tillkommer en ”serviceavgift” på 360:- år.

  Så utifrån detta verkar Falck vara mest prisvärt. Skulle inte Falck finnas på din ort så är det Securitas som gör utryckningarna…

  Källor: http://www.aroundio.se http://www.falcksecurity.com/home/hemlarm.html

 • #672

  Hmm man ska inte alltid gå på priset utan man måste se vad man får för pengarna…. Jag har själv ryckt på en del av falcks trådlösa larm och tycker inte om dom av en speciel anledning, tänker dock inte gå närmare på det här.

 • #675

  frost
  Medlem

  Joakim webmaster:

  Vet helt vad du menar med falcks hemlarm. Har ryckt på dem oxå.
  Dico http://www.dico.se har jag hört och
  sett är oxå ett skitsystem.

  När det gäller Securitas Aroundio,
  så skulle jag kunna tänka mig ett sådant dock så måste man betala så mycket per månad och skall man ha en ir-detektor till så blir det 15kr/mån till. Det gillar jag inte.

 • #676

  Jyoggi
  Forumledare

  Nu blir jag fundersam här vad det är som är så pass fel med Falcks hemlarm. Kan du inte tala om vad det är?

 • #677

  Seccen Sthlm
  Medlem

  Ni som är anställda av Securitas vet väl om att nu kan få ett larmsystem gratis installerat?

  Har själv Securitas Aroundio i bostaden. Den kostar mig 255 kr/mån (Fria ryck + inre kontroll) samt en serviceavgift på 360 kr/år. I övrigt inga andra kostnader…….

  Ring Securitas Aurondio om du vill veta mer…..

  Är själv väldigt nöjd men systemet…

 • #678

  frost
  Medlem

  Falcks Hemlarm: De trådbundna är säkert mycket bra. Där man vet var förbikopplaren sitter. Men när man har ett trådlöst och man som väktare skall rycka på dem så vet man inte var LAC’n sitter (där förbikopplaren sitter).

  Till Seccen:
  Jo, det är säkert bra för er som är anställda. Men tycker att Securitas borde avskaffa den där extra månadstilläggen om man utökar med fler detektorer.

 • #679

  Uttrycket kvantitet, inte kvalité tycker jag passar in när vi pratar om bevakningsbolag.

  De flesta bevakningsbolag som har en egen teknikavdelning satsar på ett enkelt system med låg installationstid.

  Jag hade personligen satsat på att ringa en Elektriker som utförde larminstallation och sett vad han hade haft att erbjuda. Runt 5000 – 6000:- får man ett bra paket med fullt skalskydd med alternativt hurdjursdeckare och överfallslarm.

  Sen är det bara att koppla uppringaren till den central i ditt område som tillhandahåller flest väktare med kortast möjliga rycktid…

  Christian

 • #683

  frost
  Medlem

  Med skalskydd menas: golv,väggar,tak,fönster,dörrar

  Om du får ett larm med skalskydd för 5-6000:- så är det billigt. Kollade med Nordic Alarm och för min nuvarande lägenhet skulle all installation gå på 23000:-

  Volymskydd: ir-detektrorer

 • #766

  jorgen
  Medlem

  Det bästa tycker jag är
  Comfort ja 60 trådlöst larmsystem

  http://www.alarmera.se/villalarm.htm

 • #767

  Cybex
  Medlem

  Tror inte det skiljer så hemskt mycket mellan falck´s och seccens larmsystem, de har säkert koll på varandra och har någorlunda lika system.
  Jag skulle mellan dessa 2 kolla tillgängligheten på väktare i området, och det gör man ju inte genom att snacka med en säljare.
  Ex. skulle man bo i älvsjö kanske man hade valt Falck, nära sickla/hammarby sjöstad eller haninge Seccen. osv.

 • #1190

  Det är väl så med alla hemlarm att det inte är så viktigt vilken teknik som används utan att systemet är väl utbyggt. Naturligtvis är det idioti att sätta centralen innanför dörren, det bör också finnas en extra siren så att man inte kan lyssna sig till var centralen sitter. Alla trådlösa system bör kompletteras med en extra MAP. Företagaget som har det mest prisvärda alternativet är Trygga Hem (se http://www.tryggahem.se)

 • #17071

  Sec_GL
  Medlem

  Trygga hem….

  Kollade deras hemsida.. var varken billigare eller bättre än Falck Home, Aroundio.. Dessutom verkar de vara helt oseriösa när det gäller väktartjänster.. Deras alternativ där jag finns har 2 bilar på ett område om 15*10 mil…. och på vissa riktnummer områden som de säger sig kunna leverera ”bevakningstjänster” har detta bolag inte ens någon verksamhet… hallå vi pratar alltso om hela kommuner här… jisses va seriöst… Nä, Trygghetsgruppen föll FET bort på grund av detta…

 • #17165

  bugge
  Medlem

  Vid köp av larm handlar det inte bara om kvaliten på larmet utan också om vart du bor.
  Bor du på vischan och tar ett seccen-larm med säljarens inrådan att du får fria ryckningar så backa.
  En inbrotttjuv är i huset i genomsnitt 9min. Och om väktaren dyker upp efter ca 30min så hmmm. Det enda han kan göra då är att konstatera inbrottet och förstöra brottsplatsen för vidare utredning för polisen. I det fallet skulle jag titta på larm där du får larmet till grannen (som då ringer polisen själv direkt) alternativt till din mobil, då kan du göra en åtgärd direkt. Antingen ringa polisen eller grannen som tittar ut och skriver ner bilplåten. Vips!!! så ökar chanserna att ta förövaren och dina grannar känner sig säkrare samt det viktigaste….din familj.

 • #17447

  Heimdall
  Medlem

  Det är fria ryck på alla Securitas hemlarm så det är inget ”säljsnack”.
  Bakgrundskolla gärna…
  En åtgärd efter 30 minuter är trots allt bättre än ingen åtgärd alls.
  Väktaren kontaktar ju polis och informerar k-man om vad som har hänt och skyddtäcker skadan. Såvida väktaren inte gör sitt första pass kan jag sätta huvudet i pant på att han agerar kyligare och proffsigare på brottsplaten än en chockad granne hade gjort…
  Du väljer dessutom helt själv vilka åtgärder som ska vidtas när larmet går, det finns inga hinder för dig att förstöra grannsämjan genom att instruera larmcentralen att väcka din granne såfort larmet går.

 • #18181

  QM
  Medlem

  bugge, jag tror inte du och jag lever i samma verklighet 🙂

  Det enda han kan göra då är att konstatera inbrottet och förstöra brottsplatsen för vidare utredning för polisen

  Vilka vidare undersökningar? Det enda polisen gör är att de noterar skadorna och skriver en primäranmälan (skadegörelse) att kompletteras av K-man senare.

  Det kan ju vara trevligt att en väktare varit där och skyddstäckt mitt inslagna fönster när jag är på vintersemester utrikes i två veckor tex.

  Antingen ringa polisen eller grannen som tittar ut och skriver ner bilplåten. Vips!!! så ökar chanserna att ta förövaren och dina grannar känner sig säkrare samt det viktigaste….din familj.

  Ringa polisen? Jag är tveksam till att de åker på ett simpelt inbrottslarm i en privatbostad, när de ibland inte ens åker på A-larm från stora företag.

  Och hur ofta är polisen på plats före väktare? Min erfarenhet säger – i princip aldrig.

 • #18254

  Gurra_G
  Medlem

  Ja, polisen är väl på plats före oss om det rings ut till dem och vi inte får veta ngt. Polisens intresse för ett inbrott som de inte hinner fram på innan tjuven drar är väl 2 av 10 på intresseskalan. Där 1 är LOBBen på parkbänken och 10 är ÖF på Banken 🙂

  Jaha, så du vet att tjuven är i huset i nio minuter? Vart har du hört/läst det? Är det med eller utan larm? Jag tror att tidenskiljer sig avsevärt om du har en siren som står och yler och vetskapen om att en ryckande väktare kan vara i närheten, jämfört med det motsatta.

  Men som sagt, välj vad som är bäst för dig. Själv har jag 2 stora hundar… och larm… och vaksamma grannar 🙂

 • #24815

  Jag skulle rekommendera dig till att köpa ett system istället för att hyra det.
  Prata med de som hyr ut larmet och räkna ihop vad du får betala första året och sedan året därpå. Har du nu tänkt dig att behålla larmet i 10 år, så räkna så långt fram.

  Självklart kostar kvalitet pengar och framförallt, har du inte ett fullgott skydd i övrigt så hjälper inte ett larm. Be en säkerhetsrådgivare att hjälpa dig med att kolla igenom ditt säkerhetsbehov och lämna en åtgärdsrapport.

  Inlägget strider mot §5 i reglerna. Användaren försöker göra reklam för sina egna produkter/tjänster i flera tråda.

 • #25527

  SthlmsOp
  Medlem

  Jag har en gång i tiden sålt Aroundio larm och kan säga att de är bra, även Falcks system är väldigt bra.

  Enligt brottsförebygganderådet så är dem saker som hjälper mest dessa:

  1: Ett larm som är kopplat till en larmcentral. Helst ett inarbetat varumärke. En tjuv som ser ett hemmalarm som inte är kopplat till ett bevakningsföretag går in och skiter i sirenen. Dina grannar kommer förmodligen skita i larmet MEN om de mot förmodan går ut och titta så är det en stor risk att de ligger på sjukhuset när du kommer hem.

  2: Under 2004 så de hus som hade inbrott så var ca 0,5% av dessa larmade, och 2 av dessa inbrott blev fullbordade. M.a.o de andra fallen vände och sprang när larmet gick. De 2 fullbordade inbrotten stals det värden för över 6miljoner kr tillsammans. Kända konstverk och samlar prylar. Dessa 2 inbrott var planerade och hade kunnat förhindrats av dygnet runt bevakning av polis och inget annat.

  3:Tjuven vet inte om vakten kommer om 1min eller om 30min, vilket gör att han skyndar sig ut. Därmed så har skadan på din egendom avsevärt minskat. Väktarnas jobb är inte att gripa tjuven utan för att minska skadan. T.ex om det snöar, regnar, blåser etc så kan det vara skönt att någon ser till att skyddstäcka, skriva en rapport om skador så jag har ett underlag till polisen osv.

  Sammanfattning:
  Dekaler som meddelar om att ditt larm är kopplat till en larmcentral och en siren som tjuter som bara fan så minskar risken för inbrott med 99,99% (enligt BFR).

  Två hypotetiska exempel:
  Du saknar larm kopplat till larmcentral. Någon har brutit sig in hos dig på dan då du är på jobbet och barnen i skolan. De har rivit ut varenda låda i jakt på värdesaker, och förstört allt de inte kan ta med sig.
  Vem kommer hem först? Jo, dina barn. För de slutar skolan innan dig, de kommer aldrig kunna komma hem själva igen utan att vara oroliga för att se samma sak igen. Tänk om tjuven är kvar när barnen kommer hem? Kommer tjuven göra illa de? Kom ihåg Falck vakten som blev mördad med kniv för en påtänd snattare försökte komma därifrån med en köttbit.

  Exempel 2:
  Du har larm kopplat till en larmcentral.
  Tjuven bryter sig in hos dig, ägnar 30sekunder åt att ta värdesaker som står i hallen, kanske extra bilnycklar, plånboken du glömde ta med eller dylikt. Sen springer han därifrån. Först dit kommer en väktare som meddelar polisen, sen ringer han dig och berättar att fönstret i köket är sönderslaget men de har täckt den med en glasskiva (ingår i rycket) så att det inte regnar/snöar in i köket, väntar tills polisen/ni kommer eller lämnar om du säger att det är OK.

  Vilket av dessa känns bäst?

  Sen för att svara på hyrlarmet eller köp larmet så är det en frågan om pengar. Om man köper larmet och blixten slår ner så får du köpa en ny centralapparat (ca 10000-12000kr) själv, samma sak om något går sönder så är det du som betalar.
  Om du hyr larmet och något går sönder så byts det ut gratis. Det enda du betalar är serviceavgiften (aroundio 365:-/år).

  När ni ska köpa hemmalarm kolla hur mycket pengar du vill lägga ut och vilka tjänster som du vill ha. Sen är det bara att kolla runt. De stora skillnaderna mellan olika företag är om rycket ingår eller ej och om du köper eller hyrlarmet.

 • #25678

  Civilspanarn
  Medlem

  Såg en annons på telia Startsida. Från Sector Alarm. De bjuder ut Larm för 1:- sen kan man inte läsa så mycker mer om det på hemsidan förutom att det skulle kosta 275kr/månad som skall betalas i förskott och man är bunden till larmet i 36 månader. Undrar vilket bolag de skickar på ryck för dessa larm…

 • #25687

  Jyoggi
  Forumledare

  De har avtal med olika bevakningsföretag i landet. Enligt rykte så har de tagit de billigaste och inte tittat på hur många bilar som är ute och rullar etc…

 • #25690

  Fosca
  Deltagare

  Jyoggi:
  Mycket riktigt det billigaste.. Här i stan har dom hundbevakning, vilka har två bilar igång som mest på dygnet. Vi har 7.
  In och läs på sector alarms sida, störtsköna texter om väktare osv. 🙂

 • #25785

  Pukalo
  Medlem

  SthlmsOp, mycket bra skrivet

 • #25856

  SthlmsOp
  Medlem

  Pukalo: Tack så mycket! Jo, jag försökte göra ett inlägg som förklarade, men det känns som om jag skrev ett säljar argument… =)

 • #59048

  Clas-Bertil
  Medlem

  Hej.
  Tänkte bara lägga en liten instickare i detta forum.

  Att tänka på är att det finns Många andra aktörer på denna marknad som trots sin, i brist på bättre ord, okändhet, faktiskt levererar vad som krävs.

  Även jag gick i tankar på hemlarm efter delar av grannskapet blev utsatt för inbrott. Jag kollade då upp de olika större aktörerna på marknaden, samt hörde mig för med mina grannar om någon av dem hade larm. Flertalet var olarmade, men vissa hade Securitas och vissa Sector Alarm, men ingen av dem hade någon som helst nytta av väktartjänsten.

  Detta var det som övertygade mig att strunta i allt vad väktartjänst hette, och införskaffade mig ett trådlöst larm från Vikinglarm.
  Hela larmpaketet kostade under 3000:- och innehöll betydligt fler detektorer än vad de ”större” aktörerna erbjöd för betydligt högre summa pengar. Ingen väktartjänst med månadskostnader, utan enbart ett pris, mjo, ja, fick dock köpa ett kontantkort att sätta i larmet då det är ett GSM larm, men inga större summor där.
  Som larmmottagare angav jag 2 grannar och en släktning.
  Peppar peppar, jag har inte haft någon påhälsning ännu, men larmet fungerar bra och är mycket nöjd.

  För intresserade är deras sida http://www.vikinglarm.se.

  Tack för mig, och hoppas att mitt inlägg är till någon hjälp.

 • #59092

  mr P
  Medlem

  Vi har nyligen fått info om att vi ska rycka på larm från sector & Trygga hem. Same shit. En yttre tack & go natt. Däremot har vissa äldre direct larm med inre, då är det mer intressant, eftersom man ska in o bråka & konka med mappen. (vilken ibland verkar komma direkt från clas ohlssons lagerhylla)

 • #134191

  Fazzer
  Deltagare

  [quote quote=668]Hej, En fråga till er alla. Vilket hemlarm är det bästa och vad tycker ni om de priser som finns på marknaden idag. Oavsett om ni jobbar på någon av de ledande bevakningsföretagen. [/quote]

  Lånar din fråga lite grann här.
  Jag är intresserad av att köpa ett hemlarm till min stuga, så jag skulle gärna vilja veta hur ni ställer er till olika sorters larm.

  Har kikat runt lite på olika sidor och forum, men alla verkar vara sammanlänkade med någon annan sida de gör reklam för.
  Är det någon som har något tips om något som de inte säljer själva? 🙂

 • #134192

  Fazzer
  Deltagare

  Jag googlade runt lite mer om hemlarm och kom in på en sida som heter http://www.huslarmen.se, där fann jag en del nyttig information. Det verkar finnas ett bra larm som heter Powermaster 10. Är det någon som testat det som kan ge mig lite feedback?

 • #134194

  Anonym

  Jag vill påstå att de larm du får om du köper en larmtjänst hos något bevakningsföretag är likvärdiga. Kameradetektorer osv är nog lika bra i dagens läge. Skiljer väl lite mellan appar till mobiler men själva tekniken är nog lika bra eller åtminstone tillräckligt bra.

  Däremot är det en bra idé att kolla upp vilket väktarbolag som finns närmst om du skall ha sådan åtgärd på larmet. Om du inte bor i storstad där åtminstone de stora finns representerade..

  Själv har jag ett Visonic + som är kopplat till mig själv. Köpte det på nätet för ca 10 år sedan och det fungerar fortfarande bra! Har aldrig haft ett fellarm.. Powermaster 10 vet jag inget om men tillverkaren, visonic, har jag alltså inget ont att säga om.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Comments are closed.