Hem Forum Allmänna diskussioner OV arbetstider

OV arbetstider

Hem Forum Allmänna diskussioner OV arbetstider

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  The Ham 1 år, 7 månader sedan.

 • Författare
  Inlägg
 • #134064

  PJ
  Deltagare

  Funderar starkt på att utbilda mig till OV, hur ser arbetstiderna ut? I början på alla firmor osv. måste man självklart ta alla skitpass. Men hur ser dessa pass ut för OV, arbetstidsmässigt?

  Eftersom mycket krogjobb förekommer så slutar ju mitt pass samma tid som krogen stänger, så är de generella timmarna framåt 02:00/03:00 på natten? Då kan man fortfarande gå upp vid 10:00/11:00 och vara som folk, haha.

  Jobbar som väktare nu, och nattpassen är oftast inte nådiga om man ens vill kunna se skymten av sin sambo som jobbar dagtid.

  Upplys mig!

 • #134067

  The Ham
  Deltagare

  Hej.

  Beror självklart från objekt till objekt och stad till stad, men min uppfattning är att arbetstiderna brukar vara ca 10-12tim. Tänker spontant på vilka objekt som kan ha öppet dagtid (eller nattetid), t.ex. köpcentrum, domstolar, sjukhus, kollektivtrafik m.m.

  Dagpass är ofta eftertraktade av äldre kollegor p.g.a. möjligheten att kombinera med krogpass (eller för att nattpass faktiskt sliter ganska mycket på längre sikt, både fysiskt och socialt.). På mindre orter är det oftast endast krog som gäller.

  Kanske kan försöka kombinera med en dagtjänst som väktare och köra kväll som ov till en början? (Får försöka övertala sambon att hen får en del av kakan också om du jobbar extra.)

  • Det här svaret redigerades 1 år, 7 månader sedan av  The Ham.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Comments are closed.