Hem Forum Nyhetsartiklar Väktare beväpnades med pistol, utan rätt tillstånd

Väktare beväpnades med pistol, utan rätt tillstånd

Hem Forum Nyhetsartiklar Väktare beväpnades med pistol, utan rätt tillstånd

Detta ämne innehåller 6 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av  Hejsan 1 år, 7 månader sedan.

 • Författare
  Inlägg
 • #134312

  Fredrik
  Forumledare

  Väktare beväpnades med pistol, utan rätt tillstånd. 48 väktare avstängda efter granskning från Länsstyrelsen.
  [Läs hela nyheten här: Väktare beväpnades med pistol, utan rätt tillstånd]

 • #134319

  K-mountain
  Moderator

  Detta är sjukt!
  Får se om detta slutar med att Avarn går i stöpet?

  Regelbrott och slarv är ju en verklighet som genomsyrar flera företag i bevakningsbranschen.
  Allt handlar om pengar. Idioti.. Öka kostnaden för all bevakning istället, om samtliga företag gör detta borde det ju konkurrensen inte förändras.

  Men att man fummlar med skyddsvakternas utbildning är ju sjukt. Skyddsvakter ansvarar för samhällsviktiga områden.

 • #134327

  Hejsan
  Deltagare

  En enkel regel i denna bransch är att precis allt är pengar. Vartenda krona räknas vilket leder till att utbildningar bortprioriteras. Hoppas verkligen att Avarn för gått tackar för sig. Ett eländigare bolag får man leta efter. Nu har det i och för sig varit upphandling gällande bevakningen på Riksbanken nyligen, så Avarn lär icke göra sig besvär med att planera inför det uppdraget. En fundering jag fick när jag kollade på AB:s reportage gällande detta var om det råder en liknande inflation på folk med skyddsvaktsjobb samt vapenlicens som det gör inom dom som endast jobbar som väktare. Är det samma standard på människorna eller är kraven hårdare med mera erfarenhet, personlig mognad osv?

  • Det här svaret redigerades 1 år, 7 månader sedan av  Hejsan.
  • Detta svar redigerades 1 år, 7 månader sedan av  K-mountain. Anledning: Align left kommandot visade sig
 • #134334

  Anonym

  Nej, detta kommer inte leda till att Avarn går under.
  Däremot är det risk att världen går under den dagen folk litar på att aftonbladet utger faktariktig information. De människorna är tursamt nog en väldigt liten skara än så länge. Och människor i väktarbranchen har ofta erfarenhet av hur mycket bajs media producerar mot väktare/ordningsvakter att de bara skrattar åt Aschberg o co.

 • #134337

  Fredrik
  Forumledare

  [quote quote=134334]Nej, detta kommer inte leda till att Avarn går under. Däremot är det risk att världen går under den dagen folk litar på att aftonbladet utger faktariktig information. De människorna är tursamt nog en väldigt liten skara än så länge. Och människor i väktarbranchen har ofta erfarenhet av hur mycket bajs media producerar mot väktare/ordningsvakter att de bara skrattar åt Aschberg o co. [/quote]

  Utveckla gärna vad som inte stämmer i det reportaget Aftonbladet gjort.

 • #134338

  Anonym

  Jag kan tycka att det är rätt stor skillnad mellan att länsstyrelsen begär ut intyg på tillstånd för 48 väktare(sanning) och att länsstyrelsen stänger av 48 väktare (sanning a lá aftonbladet)

  Där finns (givetvis) fler felaktigheter i reportaget. Sedan finns det även slarv från Avarns sida men de är långt ifrån lika allvarliga som skojarna vill påvisa.

 • #134339

  Hejsan
  Deltagare

  Jag trodde ärligt talat att det gick hyfsat för Avarn i storstäderna men jag kanske haft fel. I min stad (50-100 tusen) är Avarn inne på sluttampen. Årets upphandlingar kommer avgöra deras framtid och troligen blir det en nedläggning om inget mirakel uppstår. På vårat kontor så sköts uppskjutningarna som det ska och skyddsvakterna tränar med jämna mellanrum. Väldigt intressant att se skillnaden.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Comments are closed.