Fackligt

Allmänt

Genom att vara ansluten till facket så är du b la garanterad den lönenivå som facket tillsammans med arbetsgivaren har kommit överens om. Du bidrar även till att facket blir starkare och får mer att säga till om, vilket leder till ett bättre arbetsklimat för alla väktare.

Det fackförbundet som ansvarar och förhandlar för alla väktare är Transport. Du kan bli medlem i Transport genom att gå vidare till följande länk och fylla i formuläret: http://www.transport.se/blimedlem/

Kostnad

Kostnaden för att vara med i facket delas upp i två olika avgifter, förbundsavgift samt avdelningsavgift och baseras på din lön. Är du nyanställd på en heltidstjänst så är ingångslönen 17 657 kr (baserat på år 2012) då blir din förbundsavgift 285 kr/månad och avdelningsavgiften varierar från 61 till 102 kr/månad. Vill du veta din exakta avdelningsavgift kan du ringa 010-480 30 00.

Observera att vara med i facket inte innebär att du är med i A-kassan. Detta är något du tecknar utöver fackliga avgifter. Däremot kan du även gå med i A-kassan när du anmäler dig för att gå med i facket på länken ovan. Kostnaden för att vara med i A-kassan är 270 kr/månad.

Har du övriga fackliga frågor eller frågor kring A-kassan kan du ställa de i forumdelen ”Fackligt” som du hittar här.

Comments are closed.