By

Priset årets säkerhetsbragd går till väktare

Nyheter

Wilson Odisho

Bild lånad från http://news.cision.com/se/sakerhetsbranschen/r/arets-sakerhetsbragd,c9469696

Priset Årets säkerhetsbragd går till väktaren Wilson Odisho som den 4 oktober förra året räddade livet 19 personer vid en brand på ett jourboende utanför Göteborg. Efter att Wilson fått ut samtliga personer försökte han även släcka den pågående branden – med hjälp av brandsläckare – vid tre olika tillfällen. Sista gången var rökutvecklingen för stor och Wilson Odisho valde att ta sig ut i den friska luften.

Trots detta så skadade sig Wilson vid släckningsförsöken och ådrog sig kol i blodet och inflammation i lungor och luftvägar, med vård på sjukhus som följd.

Priset delas ut under eventet Security Awards av tidningen Skydd & Säkerhet och anses vara ett av de mest hedervärda priserna inom säkerhetsbranschen.

Wilson vinner priset med följande motivering

För att med empati, tålamod och utan att sätta sig själv främst ha ingripit och gjort en otroligt berömvärd insats – inte bara för enskilda utan för livet som sådant.

SR P4 Göteborg har även uppmärksammat detta och gjort en kortare intervju med Wilson som du kan lyssna på här: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4700405

Wilson är ett föredöme både som person och väktare och vi hoppas att han blir återställd från sina sviter.

Uppdatering 2013-10-13

Wilson har nu fått träffa de personer han räddade ur branden. Du kan läsa hela artikeln här: http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article17631802.ab

One Response to " Priset årets säkerhetsbragd går till väktare "

Kommentera