Proffice tecknar avtal med Transport

Nyheter

I ett pressmeddelande idag 18/11 2015, gick Proffice ut med att deras dotterbolag Proffice Logistic Solutions AB (PLS) har tecknat ett avtal med Transportarbetarnas fackförbund.

I samband med att Proffice vann upphandlingen för säkerhetskontrollerna på Arlandas flygplats, var det många Securitas anställda som var oroade över hur deras framtid skulle tänka sig att se ut.
Proffice har inte haft ett avtal med Transport förr, vilket fick personal att fundera över hur arbetsförhållandena och lönerna kunde ändrat i övertagandet.

I och med att Securitas har överklagat Swedavias beslut om att ta Proffice istället för Securitas, så kan Proffice inte göra mycket mer än att invänta utfallet av rättsprocessen i domstol.

Läs om Securitas överklagande och om hela nyheten här.


Utdrag ur pressmeddelandet:

PLS arbetar ändå intensivt med förberedande åtgärder för att kunna stå beredd att driva verksamheten. Som ett led i detta arbete, och då PLS har tillstånd att bedriva verksamhet som bevakningsföretag för säkerhetskontrolltjänster, har inledande förhandlingar nu hållits med Svenska Transportarbetareförbundet. För att säkra tryggheten för personal som arbetar och kommer att arbeta med säkerhetskontrolltjänster på bland annat Arlanda flygplats, har PLS tecknat kollektivavtal för bevakning (riksavtalet).

– Vi är stolta över att ha fått förtroendet av Swedavia att ansvara för säkerhetskontrolltjänsterna på Arlanda flygplats. Vi är naturligtvis angelägna om att värna om den personal och kompetens som idag arbetar med säkerhetskontrolltjänsterna på Arlanda flygplats, och vi har därför haft konstruktiva samtal med Transportarbetareförbundet, säger Per Sunnemark, Divisionschef för Proffice Sverige.

 

Läs hela pressmeddelandet här

Kommentera