Swedavia avbryter upphandlingen på Arlanda

Nyheter

Trots Securitas överklagan valde Swedavia att fortsätta med Proffice som ny leverantör. Nu avbryter dock Swedavia själva upphandlingen.

När Proffice vann över Securitas under upphandlingarna angående säkerhetskontrollerna för drygt en månad sedan, ansåg Securitas inte att detta var rätt gjort och överklagade beslutet.
Nu har Swedavia själva avbrutit avtalet då de själva upptäckt att de gjort ett upphandlingsrättsligt fel.


Det nuvarande avtalet med Securitas om att sköta säkerhetskontrollen på Arlanda flygplats löper ut den 31 Maj 2016.
I Securitas ställe skulle Proffice ta över, men efter vidare granskning meddelar Swedavia själva att de gjort ett fel i upphandlingen.

– Vi har granskat upphandlingen och upptäckt att vi gjort ett upphandlingsrättsligt fel. Därför har vi beslutat att avbryta upphandlingen, säger Mats Paulsson, säkerhetsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Enligt Mats är en sådan här omfattande upphandling väldigt komplicerad och innehåller många svåra delar och att det viktiga nu är att det blir formellt korrekt.

Det upphandlingsrättsliga felet som inträffat gällde tidpunkten för när leverantören skall kunna uppfylla det auktoriseringskrav som behövs för bevakningsföretag.

– För att vi skall vara transparanta och likabehandla alla inblandade parter som var med i upphandlingen av säkerhetsuppdraget så har vi beslutat att avbryta processen och göra om den, säger Mats Paulsson.

Enling Mats Paulsson så har liknande upphandlingar avbrutits förr och detta är inget speciellt dramatiskt.

 

 

Källa: NewDesk

Kommentera